Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /storage/content/80/168080/torslandapartiet.se/public_html/templates/js_fresh/js/template.css.php on line 14

Den samlade utredningen om Torslanda nu klar

Nu har Kammarkollegiet slutfört sin utredning om Torslanda kommun. Inte helt oväntat går man som tidigare på Göteborgs Stads linje, och motsätter sig vår ansökan. Detta trots att det inte finns ett veto för moderkommunen, något kommer att hävdas med kraft i den fortsatta hanteringen.

Vi är till freds med att det två och ett halvt år långa utredningsarbetet nu är avslutat. Inom ramen för detta finns PWCs utredningsrapport från 2010, en opinionsundersökning och ett antal remissyttrande.

Det är mycket positivt att Kammarkollegiet inte finner några bärande skäl emot en delning, och inte heller hittat några bärande nackdelar. Kammarkollegiets slutyttrande fastställer att Göteborg inte drabbas ekonomiskt, något vi med stöd av utredningsrapporten gjort gällande hela tiden.

Det är närmast en skymf mot torslandaborna att man inte anser det uppenbart att demokratin skulle förbättras i en egen kommun, eller att en resursförstärkning på 45 Mkr till skolan skulle vara en förbättring.

 

Följ oss