Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /storage/content/80/168080/torslandapartiet.se/public_html/templates/js_fresh/js/template.css.php on line 14

Nyheter

Seminariedag om demokrati och lokal politik

I helgen 25-26 april ordnar Torslandapartiet en seminariedag med andra lokala partier för att utbyta erfarenheter och knyta kontakter. Fokus blir demokrati och hur vi kan bredda vårt arbete.

Torslandatidningen skrev om dagen, artikel finns här.

 
 

Flera skäl att överklaga

Kammarkollegiet har utrett och beslutat om avslag i frågan om att få bilda Torslanda kommun. Kammarkollegiets beslut innehåller flera minst sagt märkliga resonemang. Bland annat introduceras flera krav på Torslanda kommun som inte finns omnämnda i indelningslagen.

Dessutom, vilket är mer graverande, i Proposition 1978/79:157 beslutad den 22 mars 1979 framgår att "Politiskt känsliga ärenden bör alltid underställas regeringens prövning." Precis detta beslutade Kammarkollegiet att göra i Torslandafrågan år 2002.

Ovanstående ger oss anledning bida till att beslutet överklagas till regeringen.

 
 

Den samlade utredningen om Torslanda nu klar

Nu har Kammarkollegiet slutfört sin utredning om Torslanda kommun. Inte helt oväntat går man som tidigare på Göteborgs Stads linje, och motsätter sig vår ansökan. Detta trots att det inte finns ett veto för moderkommunen, något kommer att hävdas med kraft i den fortsatta hanteringen.

Vi är till freds med att det två och ett halvt år långa utredningsarbetet nu är avslutat. Inom ramen för detta finns PWCs utredningsrapport från 2010, en opinionsundersökning och ett antal remissyttrande.

Det är mycket positivt att Kammarkollegiet inte finner några bärande skäl emot en delning, och inte heller hittat några bärande nackdelar. Kammarkollegiets slutyttrande fastställer att Göteborg inte drabbas ekonomiskt, något vi med stöd av utredningsrapporten gjort gällande hela tiden.

Det är närmast en skymf mot torslandaborna att man inte anser det uppenbart att demokratin skulle förbättras i en egen kommun, eller att en resursförstärkning på 45 Mkr till skolan skulle vara en förbättring.

 
 

Kommunstyrelsens dribblande nytt lågvattenmärke TT v37 2011

Göteborgs kommunstyrelse dribblar med siffrorna ingen låter sig luras.

 
 

Poilitikerna och procenten GP 2011-09.12

 

 
 

Sida 2 av 5

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 Nästa > Sista >>

Följ oss